Victoria Kærstrøm
Indlæg af
Victoria Kærstrøm
TILBAGE TIL OVERSIGT

Sådan bliver du hacket på Facebook

Udgivet: 
September 27, 2024

Facebook-konti er et populært mål for cyberkriminelle, og mange bliver udsat for hacking uden at vide præcis, hvordan det sker.

I dette blogindlæg ser vi nærmere på de mest almindelige metoder, hackere bruger til at adgang til din Facebook-konto, og hvad du kan gøre for at beskytte dig selv.

Hold dig opdateret om digital sikkerhed

Skriv dig op her, for at modtage en oversigt over de største trusler og bedste råd

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De mest almindelige metoder, hackere bruger til at få adgang til din Facebook

I dag bruger de fleste af os Facebook dagligt – til at holde kontakten med venner og familie, dele minder og kommunikere. Men lige så meget som vi elsker platformen, gør hackere det også. Facebook-konti er et populært mål for cyberkriminelle, og mange bliver udsat for hacking uden at vide præcis, hvordan det sker. I dette blogindlæg ser vi nærmere på de mest almindelige metoder, hackere bruger til at få adgang til din Facebook-konto, og hvad du kan gøre for at beskytte dig selv.

Phishing: Den mest almindelige metode

Phishing er en af de mest udbredte metoder, hackere bruger til at få adgang til dine personlige oplysninger. Det starter typisk med en falsk e-mail eller besked, der ser ud til at komme fra Facebook eller en betroet kilde. Disse beskeder indeholder ofte links, der fører dig til en falsk login-side, hvor du ubevidst indtaster dine loginoplysninger.

Hvordan beskytter du dig?

Vær altid skeptisk over for e-mails, der beder dig om at ændre din adgangskode eller klikke på mistænkelige links.
Tjek altid URL'en, før du logger ind. Facebooks officielle webadresse er www.facebook.com.

Er din Facebook sikret? Find ud af det

Vores eksperter har hjulpet med at sikre flere tusind facebook kontier. Skriv dig op her, og få hjælp til at sikre din Facebook konto

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Social Engineering: Manipulation af brugere

Social engineering handler om at udnytte menneskelige svagheder snarere end tekniske fejl. Hackere forsøger at manipulere dig til at give dem adgang til dine kontooplysninger gennem falske venskaber eller presserende beskeder, der spiller på dine følelser. Dette kan for eksempel ske ved, at en hacker udgiver sig for at være en ven, der har mistet sin konto, og beder dig om at klikke på et link eller dele dine loginoplysninger.

Hvordan beskytter du dig?
Del aldrig dine loginoplysninger med nogen, selvom de udgiver sig for at være en ven.
Vær opmærksom på beskeder, der virker mistænkelige eller kræver hurtige handlinger.

Svage adgangskoder: En nem indgang for hackere

En af de mest basale måder, hackere får adgang til din konto, er gennem svage eller genbrugte adgangskoder. Hvis du bruger en enkel adgangskode som "123456" eller genbruger den samme adgangskode på tværs af flere platforme, gør du det nemt for hackere at bryde ind.

Hvordan beskytter du dig?
Brug altid en stærk adgangskode, der indeholder en kombination af tal, bogstaver og symboler.
Overvej at bruge en adgangskodehåndtering til at oprette og gemme komplekse adgangskoder.

Keylogging: Overvågning af alt, hvad du skriver

Keyloggere er ondsindet software, der registrerer hver tast, du trykker på. Hackere kan installere keyloggere på din enhed gennem inficerede e-mails, downloadede filer eller kompromitterede websites. Når først en keylogger er installeret, kan hackeren få adgang til alle de oplysninger, du indtaster – inklusive dit Facebook-brugernavn og adgangskode.

Hvordan beskytter du dig?
Installer og hold din antivirussoftware opdateret for at opdage og fjerne keyloggere.
Vær forsigtig med, hvilke filer du downloader, og hvilke websites du besøger.

Brug af tredjeparts apps: En skjult risiko

Mange tredjeparts apps kræver adgang til din Facebook-konto for at fungere, hvilket i sig selv kan være harmløst. Men nogle apps kan misbruge den tilladelse og få adgang til flere oplysninger, end du er klar over. Hvis en tredjepartsapp bliver kompromitteret, kan hackere potentielt få adgang til din konto gennem den.

Hvordan beskytter du dig?
Gennemgå regelmæssigt de apps, der har adgang til din Facebook-konto, og fjern dem, du ikke længere bruger.
Vær forsigtig med, hvilke apps du giver adgang til din konto.

Offentlige netværk: Når hackere lytter med

Offentlige Wi-Fi-netværk, som dem på caféer eller i lufthavne, er praktiske, men de er også sårbare over for hackere. Hackere kan opsnappe data, når du logger på din Facebook-konto via et usikret netværk, og dermed få adgang til dine oplysninger.

Hvordan beskytter du dig?
Undgå at logge på Facebook via offentlige Wi-Fi-netværk, medmindre du bruger en VPN (Virtual Private Network) til at kryptere din forbindelse.
Log altid ud af din konto, når du er færdig med at bruge Facebook på offentlige netværk.

Konklusion: Beskyt din Facebook-konto mod hackere

Hackere har mange tricks i ærmet, men ved at være opmærksom på de mest almindelige metoder kan du tage de nødvendige skridt til at beskytte dig selv. Phishing, social engineering, svage adgangskoder, keyloggere, ubeskyttede tredjepartsapps og usikre netværk er blot nogle af de måder, de kan få adgang til din konto. Med stærke adgangskoder, to-faktor-godkendelse og regelmæssig overvågning kan du forhindre de fleste angreb og holde din Facebook-konto sikker.